Deze pagina is niet beschikbaar in het Frans. U kan deze pagina vertalen met Google Translate.

Belgisch Kampioenschap Primes

27
juni
2021

Zaterdag 23 en zondag 24 oktober 2021

Primes is een eigengereid kaartspel dat je met vier personen speelt. Het is gebaseerd op het samenstellen van reeksen met dertien priemgetallen en twee jokers, in vier kleuren. Wie niet vertrouwd is met de bijzondere rekenwijze, kan een beroep doen op een combinatieschema.

Onder het peterschap van Jean-Paul van Bendegem en het bezielende oog van ontwerper Jan Pelssers gaat op 23 en 24 oktober het Belgisch Kampioenschap Primes door in het Speelkaartenmuseum in Turnhout, de stad van … de speelkaart. Iedereen vanaf 16 jaar is welkom om deel te nemen, er is geen moeilijkheidsgraad of drempel.

Praktische info

  • Het kampioenschap is opgedeeld in voorrondes op zaterdag, en de halve finale en finale op zondag.
  • De deelname bedraagt 10 euro per persoon (inclusief 2 drankbonnen).
  • Scholieren of studenten die met een vierkoppig team deelnemen, betalen 5 euro per persoon.
  • Inschrijven kan via de website www.primes.one
  • Na de inschrijving ontvang je alle details over het verdere verloop van het kampioenschap en word je op een Primes-ranking geplaatst.
  • De opbrengst gaat naar de ondersteuning van studenten die met psychologische problemen kampen als gevolg van de coronacrisis.

Oefensessies

Wil je het spel onder de knie krijgen of je verder bekwamen? Volg een gratis oefensessie op zaterdag 11 of zaterdag 25 september 2021, telkens van 14 tot 16 uur in het museumcafé ‘Vijven & Zessen”. Je vindt de spelregels ook online via www.primes.one.

‘Primes’ is gedrukt bij Cartamundi en in het Speelkaartenmuseum te koop voor 4,95 euro