Boek nu een verjaardagsfeestje in het museum!

18
oktober
2018

Vanaf september 2018 biedt het Museum van de Speelkaart een originele formule voor verjaardagsfeestjes aan!

Een joker uit het kaartspel neemt de jarige en zijn vriendjes mee op tocht doorheen alle museumzalen. Met de hulp van de spelletjes 'Top Trumps' of 'Chinees vissen' komen ze op een leuke manier meer te weten over de oude drukpersen, of de oorsprong van kaartspelen. We wagen ons zelfs aan een illegaal gokspelletje, maar vertel dat zeker niet verder! En natuurlijk ontbreekt de stoommachine-in-volle-werking niet op het feestje.

Daarna gaan de kinderen zelf actief aan de slag of kiezen ze voor een verrassende show. Het Speelkaartenmuseum biedt de keuze uit drie feestelijke voorstellen:

  • Een drukpers, kleurrijke inkt, stevig karton en wat fantasie. Meer heb je niet nodig om je eigen speelkaarten te drukken. Samen met de zelf ontworpen kaarten van je vriendjes vorm je een kwartetspel. In het jeugdatelier van het museum word je begeleid door een creatieve duizendpoot met een passie voor grafiek.
  • Wil je een origineel juweel knutselen? Gebruik dan geen parels maar speelkaarten! Een juwelenontwerpster met een hart voor kinderen neemt je stap voor stap mee zodat je met een mooi resultaat naar huis gaat.
  • Een jonge goochelaar toont verschillende trucjes met speelkaarten. Laat je verbazen door zijn vingervlugge moves. Wie weet verklapt hij enkele tips zodat je zelf indruk kunt maken op een volgend feestje!

Aan de casinotafel

Nadien kan de groep nog een halfuurtje gezellig nakaarten in het museumcafé met een fairtradedrankje en een stukje cake gemaakt door de Muylenberg. Je mag ook een eigen traktatie, materiaal of versieringen meebrengen, zolang het museumcafé netjes achtergelaten wordt. Bij het afscheid krijgt iedereen nog een leuk aandenken.

Praktische info:

  • Op woensdagen uitgezonderd tijdens de schoolvakanties
  • Van 13.30 tot 16.30 uur: begeleiding tot 16 uur - het laatste halfuur vrij in het museumcafé
  • Voor kinderen van 7 tot 12 jaar
  • Kostprijs: 150 euro voor een groep van maximaal 16 kinderen en minstens 2 volwassen begeleiders (= minder dan 9,50 euro per kind)
  • Parkeergelegenheid en bereikbaarheid
  • Info en reservatie via verjaardag.museum@turnhout.be