Erfgoeddag - Water en vet, een magisch huwelijk op steen

Het Museum van de Speelkaart hecht veel belang aan het behoud van de oude druktechnieken. De jaarlijkse Erfgoeddag focust dit jaar op ‘Hoe maakt u het?’ Het museum speelt graag in op dat thema met een meester-leerlingtraject rond het doorgeven van de lithografietechniek.

Steendrukken is een knap staaltje vakwerk dat je gezien moet hebben. Hoe een tekening gecreëerd wordt door de afstoting van water en vet, wordt op Erfgoeddag getoond door meester-drukker Cyriel in het machinepark van het Speelkaartenmuseum. Een verdieping lager kan jong en oud zelf aan de slag in het atelier bij leerling Eline. Zo wordt een traditie van het Turnhouts drukwerk doorgegeven aan de jongere generatie!

Lithografie

• Zondag 28 april 2019
  • De activiteit vindt doorlopend plaats van 11 tot 16 uur
  • Het museum is open van 10 tot 17 uur
  • De toegang is gratis
  • Rondleidingen zijn voorzien van 10.30 tot 12.30 uur en van 13.30 tot 17 uur
  • Van 14 tot 16 uur vinden de 'gewone' drukdemonstraties plaats

Ook het Taxandria- en het Begijnhofmuseum zijn die dag gratis toegankelijk van 10 tot 17 uur. De gidsen zijn er eveneens aanwezig van 10.30 tot 12.30 uur en van 13.30 tot 17 uur  om het publiek rond te leiden.

Het volledige programma van Erfgoeddag in de regio vind je hier.