Games, Cards & Comics

21
maart
2018

Turnhout wil de binnenstad steviger op de kaart zetten en promoot hiervoor spellen, speelkaarten en strips. Dat gebeurt dankzij Europese en provinciale subsidies en in samenwerking met Strip Turnhout en de bedrijven Game Brewer en Cartamundi.

Het partnerschap 'Games, Cards & Comics' wil de rijke grafische traditie van onder het stof halen en ze inzetten als middel om creatieve vakmensen, en in hun kielzog bezoekers en detailhandelaars, naar de stad te lokken.

Het project omvat vier plannen: StoryBox, FabLab, digitale masterclasses en gamification. Het FabLab krijgt onderdak in het Speelkaartenmuseum. Hier kunnen startende spelontwikkelaars en striptekenaars de nodige apparatuur (o.a. 3D-printer) en expertise vinden om hun prototypes te produceren. Dit gebeurt onder begeleiding van Game Brewer.

Het budget voor 'Games, Cards & Comics' bedraagt 676 000 euro over een periode van twee jaar. 40% daarvan komt vanuit het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO). De provincie Antwerpen staat borg voor 15% van het totaalbudget en ook de andere projectpartners leveren een belangrijke bijdrage.    

Meer info vind je in het persbericht.