Deze pagina is niet beschikbaar in het Frans. U kan deze pagina vertalen met Google Translate.

Kunstendag voor Kinderen

21
september
2022

Kunstendag voor Kinderen

Zondag 20 november van 11 tot 16 uur.

JE EIGEN TATTOO

Geïnspireerd door de ontwerpen en tattoos uit de expo 'Onderhuids' gaan jullie tijdens dit atelier helemaal zélf aan de slag in het atelier van het museum.

Jongere kinderen (of gezinnen die beperkt zijn in tijd) maken een eigen tattoo-ontwerp door gelasercutte houten vormen uit het Fablab 2300 te combineren tot een klein ontwerp op tattoopapier.

Oudere kinderen (en gezinnen die wat meer tijd hebben) gaan voor de droge naald techniek op plexiplaat. Nadien druk je je eigen ontwerp af op tattoopapier. Omdat het ook de Internationale dag voor de rechten van het kind is, kun je ervoor kiezen om een letter uit het kinderrechtenverdrag te drukken. Geïnspireerd op de 'Human Rights Tattoo'.

JE EIGEN KAART

Combineer de nieuwste technologie met een historisch drukproces en maak je eigen kaartjes! Rock Paper Pencil sneed voor jou allemaal letters en vormen uit op de lasercutter van het Fablab 2300. Bedenk een mooi ontwerp en druk het daarna zelf op de handpers! Heb je een lijfspreuk die je graag op een kaartje wil zetten? Of wil je liever met losse vormen aan de slag om een uniek beeld te maken? Jij bedenkt het en wij helpen jou met het drukken.

Praktisch:

  • Voor families met kinderen (activiteit kan vanaf 4 jaar).
  • De workshop is een gezinsactiviteit waarbij (groot)ouders de kinderen helpen.
  • Zondag 20 november 2022, doorlopend tussen 11 en 16 uur
  • Inschrijven niet nodig
  • De activiteit in het atelier duurt ongeveer 25-55 minuten naargelang de gekozen techniek.
  • De workshop is gratis, je betaalt wel het gewone toegangstarief voor het museum

Tip! Meer dan 15 organisaties werken op zes plaatsen in Turnhout samen aan een Kunstendag voor Kinderen- aanbod! Klik hier voor meer info en een overzicht.