Taxatie van jouw kunst en antiek

9
mei
2019

Op zondag 2 juni 2019 is het Museum van de Speelkaart dé place to be voor iedereen die een kunstwerk of antiekobject wil laten taxeren. Experts Paul Dumay en Mark Haasnoot slaan die dag hun tenten op in het museum, met een loep als voornaamste gereedschap.

De taxateurs bekijken niet enkel schilderijen en tekeningen, ook boeken, juwelen, porselein en ander kleingoed kunnen aan bod komen. Dumay en Haasnoot geven informatie over de leeftijd, de herkomst en de geschiedenis van het aangeboden object. Bovendien schatten ze de waarde ervan. Een unieke kans voor iedereen die eindelijk het verhaal achter het schilderij van zijn overgrootmoeder wil weten!

Taxatie kunstwerk

De toegang en schatting zijn volledig gratis, maar om zoveel mogelijk mensen de kans te geven, mag men maximaal drie voorwerpen meebrengen. Selecteren is dus de boodschap.

De kunst- en curiosadag kadert binnen het feestprogramma van het vijftigjarig bestaan van het Nationaal Museum van de Speelkaart. 

  • Zondag 2 juni 2019 van 13 tot 17 uur
  • Nationaal Museum van de Speelkaart, Druivenstraat 18, Turnhout
  • Gratis 
  • Reserveren is niet nodig. De deelnemers krijgen een nummertje bij het binnenkomen om de volgorde te bepalen. Wellicht moet je even wachten, maar ook dat kan boeiend zijn.