Deze pagina is niet beschikbaar in het Frans. U kan deze pagina vertalen met Google Translate.

Museumcafé

Al jaren maken bezoekers steevast dezelfde opmerking: 'wij missen een museumcafé'. Na interne verhuisbewegingen, en met extra financiële hulp van ‘Turnhout Wereldcentrum van de Speelkaart’, de vriendenkring van het museum, is het zover. Voortaan kunnen individuele bezoekers en groepen hun bezoek afsluiten met een kopje koffie of frisdrank in een gezellig ingerichte ruimte.

Museumcafé


Het woord ‘café’ is zeker in de beginfase wellicht wat misleidend. Aanvankelijk wordt met zelfbediening gewerkt. Bij speciale gelegenheden voorziet het museum bediening en een meer uitgebreid aanbod. Bedoeling is dat het museumcafé een gezellige ruimte wordt voor allerlei activiteiten. Zoals een rustpunt voor bezoekers, een plek waar je (letterlijk en figuurlijk) kunt nakaarten, waar scholieren hun boterhammen eten, waar de beurs voor verzamelaars onderdak krijgt of waar een kaarttornooi wordt beslecht.

Maar de ambities reiken verder. De locatie kan ook een verbindende factor worden voor een buurtcomité, een informele vergadering of een leslokaal voor beginnende bridgers.  Kortom, een ontmoetingsruimte.

Vijven en Zessen

Het café kreeg de naam 'Vijven en Zessen' mee, een term die vermoedelijk afgeleid is van het dobbelen. In het Engels bestaat een soortgelijke uitdrukking, namelijk 'at sixes and sevens'. Oorspronkelijk was de betekenis: het zorgeloos of nonchalant vergokken van je inzet. Ideaal toch voor een café van een Speelkaartenmuseum?

Openingsuren

'Vijven en Zessen' volgt voorlopig de openingsuren van het museum:

  • Dinsdag tot vrijdag: 10 tot 17 uur
  • Zaterdag en zondag: 11 tot 17 uur
  • Maandag gesloten