Met je kinderen

Jeugdatelier

Het Museum van de Speelkaart beschikt over een jeugdatelier waar kinderen kunnen knutselen, een speelkaartenhuisje bouwen enz.  Regelmatig vinden er workshops plaats. Hou deze website in de gaten voor updates, of schrijf je in op de nieuwsbrief van Archief & Musea Turnhout.

Op schattenjacht met VLIEG

Voor kinderen van 6 tot 12 jaar

Op schattenjacht met VliegElke zomervakantie helpt een zoektocht de jongste generatie om het Speelkaartenmuseum op een ludieke manier te ontdekken. VLIEG heeft dan een schatkist verstopt in het museumgebouw en doet een beroep op jeugdige schattenjagers om die te vinden.

VLIEG is altijd bijzonder ijverig in Turnhout. Je kunt er op zoek naar maar liefst zeven schatkisten: tussen boeken,
in museumgebouwen of midden in het groene landschap. Wil je ze vinden? Gebruik je speurneus, want het thema van de schattenjacht dit jaar is ‘Ruik jij wat ik ruik’. Vers gemaaid gras, een pas geschilderd doek of een heel oud boek … je reukorgaan klopt overuren deze zomer!

In elke schatkist vind je een geurpakje boordevol spelletjes…én een geheime geur! Bovendien kun je op elke plaats een stempelkaart bekomen. Vanaf drie stempels ga je met extra prijzen naar huis. Hoe meer schatkisten je zoekt, hoe meer stempels je verzamelt, hoe meer cadeautjes je wint!

Hier heeft Vlieg de andere zes schatkisten verborgen: