Met je kinderen

Jeugdatelier

Het Museum van de Speelkaart beschikt over een jeugdatelier waar kinderen kunnen knutselen, een speelkaartenhuisje bouwen enz.  Regelmatig vinden er workshops plaats. Hou deze website in de gaten voor updates, of schrijf je in op de nieuwsbrief van Archief & Musea Turnhout.

Op schattenjacht met VLIEG

Op schattenjacht met Vlieg

Ook deze zomervakantie hielp een zoektocht de jongste generatie om het Speelkaartenmuseum op een ludieke manier te ontdekken. VLIEG had een schatkist verstopt in het museumgebouw en deed een beroep op jeugdige schattenjagers om die te vinden.

VLIEG door Turnhout

VLIEG was trouwens bijzonder ijverig in Turnhout, met maar liefst zeven speurtochten: tussen boeken, in museumgebouwen of midden in het groene landschap. Een uitdaging voor fervente schattenjagers!

Heb jij drie of meer locaties bezocht en stempels verzameld op je stempelkaart? Tot zaterdag 16 september kan je in de Bibliotheek je kaart inruilen voor prijsjes!

Kunstendag voor Kinderen - Iedereen grafisch kunstenaar!

DrukpersOp ‘Kunstendag voor kinderen’ leren jonge artiesten de techniek van kartondruk in het Museum van de Speelkaart. Bij deze kunstvorm is karton (of papier) de ‘stempel’ waarmee je afdrukt. Via kunstenaar Pierre Alechinsky, die net zijn 90ste verjaardag vierde, maken we bovendien kennis met een andere techniek: in het museum vinden we onverwachte inspiratiebronnen voor frottages. Kinderen doorlopen het hele grafische proces, van drukvorm tot afdruk. En uiteraard mag het resultaat mee naar huis!

  • Zondag 19 november 2017
  • Doorlopend atelier van 11 tot 16 uur
  • Voor kinderen vanaf 6 jaar
  • Gratis