Met je kinderen

Goochelshows

Naar aanleiding van de tentoonstelling 'Hocus Pocus Speelkaart' organiseert het museum verschillende goochelshows. Deze talentvolle goochelaars weten het publiek perfect te onderhouden met hun ondoorzichtige speelkaartentrucs. Voor of na het optreden kun je de tentoonstelling bezoeken, en misschien zelf een truc proberen!

met goochelaar Martijn:
- zondag 18 november 2018 (Kunstendag voor Kinderen)

met goochelaar Magic Danny:
- woensdag 17 oktober 2018
- woensdag 12 december 2018

Praktisch:

  • telkens van 14 tot 15 uur
  • voor iedereen vanaf 6 jaar, zowel (groot)ouders als kinderen
  • maximaal 40 deelnemers
  • deelname: gewoon tarief
  • schrijf je in om zeker te zijn van je plaats
  • kinderen moeten begeleid worden door ouders of grootouders 

Goochelshow


Kunstendag voor Kinderen - Goochelen met kleur, kaarten en Joan Miró 

18 november 2018

Met Kunstendag voor Kinderen laten we de drukpersen weer rollen in het jeugdatelier. We gebruiken speelkaarten om kunst te drukken. De felle kleuren, lijnen en figuurtjes van de Spaanse kunstenaar Joan Miró zijn onze inspiratiebron. Van de kaarten maken we zwarte drukvormen met de typische mannetjes, ogen, planten, vogels, sterren en manen. Voor de achtergrond gebruiken we geel, groen, rood en blauw zijdepapier. Daarna brengen we de twee samen onder de drukpers, draaien aan de hendel en ons kunstwerk is klaar! Het lijkt wel goochelen…

  • voor families met kinderen (activiteit kan vanaf 4 jaar), de workshop is een gezinsactiviteit waarbij (groot)ouders de kinderen helpen
  • zondag 18 november 2018, doorlopend tussen 11 en 16 uur
  • de activiteit duurt ongeveer 45-60 minuten
  • prijs: het atelier is inbegrepen in de toegangsprijs

Miro-drukken


Jeugdatelier

Het Museum van de Speelkaart beschikt over een jeugdatelier waar kinderen kunnen knutselen, een speelkaartenhuisje bouwen ...  Regelmatig vinden er workshops plaats. Hou deze website in de gaten voor updates, of schrijf je in op de nieuwsbrief van Archief & Musea Turnhout.

Jeugdatelier


Speelkaartenlab

In het Speelkaartenlab vind je allerlei spelletjes en interactieve toepassingen van speelkaarten. Jong en oud kunnen zich amuseren met apps, een digitale quiz, een educatief geheugenspel, een interactieve tijdlijnwolk en originele verkleed- en selfiemogelijkheden.  Ideaal als je even voor joker wilt staan! 

Het Speelkaartenlab is een realisatie van Cartamundi, wereldmarktleider op het gebied van speelkaarten en bordspellen. 

Kinderen in het museum


Op schattenjacht met Vlieg 

Tijdens de zomermaanden juli en augustus is er een schatkist van Vieg verstopt in het Museum van de Speelkaart. Een zoektocht doorheen de museumzalen leidt naar de juiste locatie. In Turnhout zijn zelfs zeven schatkisten te vinden. Wie er minstens drie vindt, krijgt extra cadeautjes!