Met je kinderen

Op schattenjacht met VLIEG

Tijdens de zomermaanden juli en augustus is er een schatkist van VLIEG verstopt in het Museum van de Speelkaart. Een zoektocht doorheen de museumzalen leidt naar de juiste locatie. Dit jaar koos de overkoepelende organisatie Publiq voor het thema 'Proef jij wat ik proef?'
VLIEG wil dus deze zomer koken in het Speelkaartenmuseum en gaat er op zoek naar ingrediënten voor het recept. Wist je dat er een verband bestaat tussen inkt en Tic Tac of Mentos? Of dat Arabische gom niet alleen gebruikt wordt om lithostenen een beschermlaag te geven, maar ook als bindmiddel in snoepjes? Ga met je gezin op zoektocht, los samen de opdrachten op en krijg een heleboel weetjes als to(e)maatje!

In Turnhout zijn zelfs zeven schatkisten te vinden. Wie er minstens drie vindt, krijgt extra cadeautjes! 

Schattenjacht van VLIEG


Boek een workshop met je jeugdvereniging of familie!

Ben je nog op zoek naar een groepsactiviteit voor kinderen in de vakantie? In het jeugdatelier van het museum kunnen kinderen vanaf 6 jaar drukken op een historische drukpers. Met inkt op waterbasis in felle kleurtjes en speelkaartenkarton heeft elk kind al snel een mooi resultaat om mee naar huis te nemen.
In het gezellige museumcafé 'Vijven en Zessen' kun je als groep picknicken en om de hoek is er een klein buurtspeelpleintje om te ravotten. Kortom, alle ingrediënten voor een leuke daguitstap in de Kempen!

  • Een atelier duurt 1,5 uur en biedt plaats aan maximaal 20 kinderen.
  • We vragen minstens 2 volwassenen om het drukproces mee te begeleiden.
  • De prijs voor zo’n voor- of namiddagje creativiteit is 75 euro voor de begeleiding van de workshop.
  • Tip: bezoek ook het museum. De toegangsprijs is inbegrepen.

Jeugdatelier

Het Museum van de Speelkaart beschikt over een jeugdatelier waar kinderen kunnen knutselen, een speelkaartenhuisje bouwen ...  Regelmatig vinden er workshops plaats. Hou deze website in de gaten voor updates, of schrijf je in op de nieuwsbrief van Archief & Musea Turnhout.

Jeugdatelier


Speelkaartenlab

In het Speelkaartenlab vind je allerlei spelletjes en interactieve toepassingen van speelkaarten. Jong en oud kunnen zich amuseren met apps, een digitale quiz, een educatief geheugenspel, een interactieve tijdlijnwolk en originele verkleed- en selfiemogelijkheden.  Ideaal als je even voor joker wilt staan! 

Het Speelkaartenlab is een realisatie van Cartamundi, wereldmarktleider op het gebied van speelkaarten en bordspellen. 

Kinderen in het museum


Verjaardagsfeestjes

Het museum biedt drie originele formules voor een onvergetelijk verjaardagsfeestje! Kies uit een drukatelier, een workshop juwelen knutselen met speelkaarten of een goochelshow. Het feestje start telkens met een spelletjestocht doorheen alle museumzalen.
Meer info