Met je kinderen

KUNSTENDAG VOOR KINDEREN: Unieke monoprints met gelatine / Speelkaartenmuseum (vanaf 4 jaar)

17 november 2019

Drukken met een gelatineplaat is een bijzondere techniek die we voor Kunstendag bovenhalen. Omdat er telkens maar één afdruk per ontwerp gemaakt wordt, keer je gegarandeerd met een uniek kunstwerk of monoprint naar huis. Inspiratie halen we uit de tentoonstelling ‘Kaartspelers in de Kunst’ die je voor (of eventueel) na het atelier vrij kan bezoeken. De collectie kunstwerken met ronkende namen zoals Ensor, Teniers, enz. werden in permanente bruikleen geschonken door de Nationale Loterij. Opnieuw een unieke kans om ze te bezichtigen en er een fijne gezinsuitstap van te maken!

  • Voor families met kinderen (activiteit kan vanaf 4 jaar). De workshop is een gezinsactiviteit waarbij (groot)ouders de kinderen helpen.
  • Zondag 17 november 2019, doorlopend tussen 11 en 16 uur
  • De activiteit in het atelier duurt ongeveer 30-45 minuten naargelang het ontwerp. Vooraf breng je best een bezoekje aan de tentoonstelling ter inspiratie.
  • Prijs: het atelier zit bij in de prijs van het toegangsgeld

The Wheel of Fortune - Niki de Saint Phalle

Daag jezelf uit tijdens een bezoek aan Kaartspelers in de Kunst!

De tentoonstelling 'Kaartspelers in de Kunst', die nog loopt tot 30 april 2020, heeft ook wat leuks in petto voor gezinnen. Ga op zoek naar de grote speelkaarten in de muren en daag je vrienden en familie uit om de opdrachten tot een goed einde te brengen! 

Op het einde van de tentoonstelling vind je ook een kamer waar je naar hartenlust kan kaartspelen. Meer nog, je vult er ook het vloekenboek aan, bouwt er een ongezien kaartenhuis én een gek wezentje uit speelkaarten. Laat je hierbij inspireren door de kunstwerken die te bewonderen zijn in de tentoonstelling. Kom het zelf ontdekken! 

Boek een workshop met je jeugdvereniging of familie!

Ben je nog op zoek naar een groepsactiviteit voor kinderen in de vakantie? In het jeugdatelier van het museum kunnen kinderen vanaf 6 jaar drukken op een historische drukpers. Met inkt op waterbasis in felle kleurtjes en speelkaartenkarton heeft elk kind al snel een mooi resultaat om mee naar huis te nemen.
In het gezellige museumcafé 'Vijven en Zessen' kun je als groep picknicken en om de hoek is er een klein buurtspeelpleintje om te ravotten. Kortom, alle ingrediënten voor een leuke daguitstap in de Kempen!

  • Een atelier duurt 1,5 uur en biedt plaats aan maximaal 20 kinderen.
  • We vragen minstens 2 volwassenen om het drukproces mee te begeleiden.
  • De prijs voor zo’n voor- of namiddagje creativiteit is 75 euro voor de begeleiding van de workshop.
  • Tip: bezoek ook het museum. De toegangsprijs is inbegrepen.

Jeugdatelier

Het Museum van de Speelkaart beschikt over een jeugdatelier waar kinderen kunnen knutselen, een speelkaartenhuisje bouwen ...  Regelmatig vinden er workshops plaats. Hou deze website in de gaten voor updates, of schrijf je in op de nieuwsbrief van Archief & Musea Turnhout.

Jeugdatelier


Speelkaartenlab

In het Speelkaartenlab vind je allerlei spelletjes en interactieve toepassingen van speelkaarten. Jong en oud kunnen zich amuseren met apps, een digitale quiz, een educatief geheugenspel, een interactieve tijdlijnwolk en originele verkleed- en selfiemogelijkheden.  Ideaal als je even voor joker wilt staan! 

Het Speelkaartenlab is een realisatie van Cartamundi, wereldmarktleider op het gebied van speelkaarten en bordspellen. 

Kinderen in het museum


Verjaardagsfeestjes

Het museum biedt drie originele formules voor een onvergetelijk verjaardagsfeestje! Kies uit een drukatelier, een workshop juwelen knutselen met speelkaarten of een goochelshow. Het feestje start telkens met een spelletjestocht doorheen alle museumzalen.
Meer info