Met je kinderen

Krokusvakantie: Museumstage

max. 12 deelnemers
Donderdag 27 februari van 9 tot 16.30 uur

Een exclusieve ontdekkingstocht achter de schermen van de Turnhoutse musea voor nieuwsgierige en leergierige creatievelingen. Daar waar bezoekers nooit komen leren we al doende de kneepjes van het museumvak. Grijp je kans om een officiële badge te verdienen!

Wie:      2010 – 2006
Waar:    Speelkaartenmuseum, Druivenstraat 18
Prijs:     10 euro, 2 euro met UiTPAS-korting
Extra:    Een lunchpakket met drankjes en tussendoortjes. Voor- en naopvang mogelijk van 8.30 tot 9 uur en van 16.30 tot 17.15 uur. 

VOLZET

Paasvakantie: Museumstage

Max. 12 deelnemers
Dinsdag 7 april van 9 tot 16.30 uur 

De exclusieve ontdekkingstocht achter de schermen van de Turnhoutse musea voor nieuwsgierige en leergierige creatievelingen krijgt vervolg! Ontdek vandaag weer een ander museumvak en ga vooral zélf aan de slag! Opnieuw valt er een officiële badge te verdienen.

Wie:        2010 – 2006 
Waar:
     Speelkaartenmuseum, Druivenstraat 18
Prijs:      10 euro, 2 euro met UiTPAS-korting
Extra:     Een lunchpakket met drankjes en tussendoortjes meebrengen. Voor- en naopvang mogelijk van 8.30 tot 9 uur en van 16.30 tot 17.15 uur 

Inschrijven zal binnenkort mogelijk zijn. 

 

Daag jezelf uit tijdens een bezoek aan Kaartspelers in de Kunst!

Nog tot 30 april 2020

De tentoonstelling 'Kaartspelers in de Kunst', die nog loopt tot 30 april 2020, heeft ook wat leuks in petto voor gezinnen. Ga op zoek naar de grote speelkaarten in de muren en daag je vrienden en familie uit om de opdrachten tot een goed einde te brengen! 

Op het einde van de tentoonstelling vind je ook een kamer waar je naar hartenlust kan kaartspelen. Meer nog, je vult er ook het vloekenboek aan, bouwt er een ongezien kaartenhuis én een gek wezentje uit speelkaarten. Laat je hierbij inspireren door de kunstwerken die te bewonderen zijn in de tentoonstelling. Kom het zelf ontdekken! 

Erfgoeddag

25 en 26 april 2020, meer info volgt snel!

Boek een workshop met je jeugdvereniging of familie!

Ben je nog op zoek naar een groepsactiviteit voor kinderen in de vakantie? In het jeugdatelier van het museum kunnen kinderen vanaf 6 jaar drukken op een historische drukpers. Met inkt op waterbasis in felle kleurtjes en speelkaartenkarton heeft elk kind al snel een mooi resultaat om mee naar huis te nemen.
In het gezellige museumcafé 'Vijven en Zessen' kun je als groep picknicken en om de hoek is er een klein buurtspeelpleintje om te ravotten. Kortom, alle ingrediënten voor een leuke daguitstap in de Kempen!

  • Een atelier duurt 1,5 uur en biedt plaats aan maximaal 20 kinderen.
  • We vragen minstens 2 volwassenen om het drukproces mee te begeleiden.
  • De prijs voor zo’n voor- of namiddagje creativiteit is 75 euro voor de begeleiding van de workshop.
  • Tip: bezoek ook het museum. De toegangsprijs is inbegrepen.
  • Boek hier. 

Jeugdatelier

Het Museum van de Speelkaart beschikt over een jeugdatelier waar kinderen kunnen knutselen, een speelkaartenhuisje bouwen ...  Regelmatig vinden er workshops plaats. Hou deze website in de gaten voor updates, of schrijf je in op de nieuwsbrief van Archief & Musea Turnhout.

Jeugdatelier


Speelkaartenlab

In het Speelkaartenlab vind je allerlei spelletjes en interactieve toepassingen van speelkaarten. Jong en oud kunnen zich amuseren met apps, een digitale quiz, een educatief geheugenspel, een interactieve tijdlijnwolk en originele verkleed- en selfiemogelijkheden.  Ideaal als je even voor joker wilt staan! 

Het Speelkaartenlab is een realisatie van Cartamundi, wereldmarktleider op het gebied van speelkaarten en bordspellen. 

Kinderen in het museum


Verjaardagsfeestjes

Het museum biedt drie originele formules voor een onvergetelijk verjaardagsfeestje! Kies uit een drukatelier, een workshop juwelen knutselen met speelkaarten of een goochelshow. Het feestje start telkens met een spelletjestocht doorheen alle museumzalen.
Meer info