Ontdek 'Onderhuids' met je klas

21
november
2022
 

EXPO 'Onderhuids' over mensen, tattoos en speelkaarten

Tijdelijke tentoonstelling van 19 mei 2022 tot 26 februari 2023.

Als eerbetoon, statement, jeugdherinnering, provocatie of ritueel: een tattoo kies je voor het leven, en dat is vaak de aanleiding van een persoonlijk gesprek. Dat gesprek gaan fotograaf Ans Brys en schrijver Matthias M.R. Declercq aan in de tentoonstelling ‘Onderhuids’. 

Tip: kijk hier wanneer er een tattoo artist live aan het werk is in de tentoonstelling!

‘Onderhuids’ creatief atelier  - lager onderwijs

Geïnspireerd door de ontwerpen en tattoos uit de expo gaan de leerlingen tijdens dit atelier helemaal zélf aan de slag. Gebaseerd op een persoonlijk verhaal maken ze een eigen ontwerp in kartondruk. 

Praktisch

 

‘Onderhuids’ creatief atelier - secundair onderwijs

In dit atelier krassen de leerlingen met een naald, gelukkig niet rechtstreeks op de huid maar op een plexiplaat. Vervolgens drukken ze een eigen ontwerp af op tattoo papier. Zo gebruiken ze de drukpers als tussenstap tot lichaamsversiering.

Praktisch

 

EXPOPRIKKELS, inspiratie en handvaten voor het secundair onderwijs

Zijn tattoos pure rock’n roll? Of een vorm van zelfverminking? Het resultaat van onvergetelijke herinneringen of van jeugdige dwalingen? Kan je uniek zijn in de wereld van vandaag? En hoe kan een beeld weergeven wat onderhuids leeft?

Bezoek met je klas de expo ‘Onderhuids’ en verdiep je in de wereld van identiteit, vooroordelen, symboliek, beeldtaal en het belang van spel en kaarten. EXPOPRIKKELS biedt inspiratie en handvaten om een bezoek aan de tentoonstelling op een actieve, speelse en betekenisvolle manier voor te bereiden, te beleven en te verwerken.

Praktisch

  • Een museumbezoek met je klas is gratis, reserveer hier je bezoek
  • EXPOPRIKKELS is hier gratis te downloaden
  • Opgelet: het is een groter bestand, daarom is er geen voorbeeldweergave. Je kunt ook een papieren versie ophalen in het museum.
  • Tip: combineer het met het creatief atelier dat geïnspireerd is op ‘Onderhuids’