Op schattenjacht met VLIEG

Voor kinderen tot 12 jaar

Vlieg met schatkistElke zomervakantie helpt een zoektocht de jongste generatie om het Speelkaartenmuseum op een ludieke manier te ontdekken.
VLIEG heeft dan een schatkist verstopt in het museumgebouw en doet een beroep op jeugdige schattenjagers om die te vinden.

De geur van drukinkt, papier, karton, machines: deze zomer zullen de kinderen hun neus moeten gebruiken om de schat te vinden. In het Speelkaartenmuseum zijn natuurlijk….veel speelkaarten, maar ook oude drukpersen en machines die tonen hoe speelkaarten gemaakt worden. Sinds een paar maanden is er een nieuwe zaal met interactieve spelletjes rond speelkaarten. Bovendien kan men zich verkleden als een echte speelkaartenheer, - dame, -of joker. Vergeet zeker niet om een selfie te nemen!

Kinderen kunnen altijd gratis terecht in het Museum van de Speelkaart. Elke donderdag van juli en augustus geldt dit voorrecht ook voor volwassenen!

VLIEG door Turnhout

VLIEG is opnieuw bijzonder ijverig in Turnhout. Ze heeft maar liefst zeven schatkisten verstopt in de stad: tussen boeken, in museumgebouwen of midden in het groene landschap. Als men ze wil vinden, moet men daadwerkelijk zijn speurneus gebruiken want het thema van de schattenjacht dit jaar is ‘Ruik jij wat ik ruik’. Vers gemaaid gras, een pas geschilderd doek of een heel oud boek … De jonge reukorganen kloppen overuren deze zomer!

Elke schatkist bevat een geurpakje boordevol spelletjes…én een geheime geur! Bovendien kan men op elke plaats een stempelkaart bekomen. Vanaf drie stempels gaan de schattenjagers met extra prijzen naar huis. Hoe meer schatkisten men zoekt, hoe meer stempels men verzamelt, hoe meer cadeautjes men wint!

Hier heeft Vlieg de andere zes schatkisten verborgen: