Zomer in de musea

Als je in juli en augustus je museumbezoek goed plant, geniet je van een heerlijke namiddag zonder een cent uit te geven. Elk stedelijk museum hanteert immers één vaste dag waarop het gratis toegankelijk is. Om 14 uur start telkens een gratis rondleiding en kinderen worden uitgedaagd voor een zoektocht.

Muziek in het begijnhofDinsdag is voorbehouden voor het Taxandriamuseum. Naast de rondleiding tonen de vaste kantdames van het museum je trots het prachtige kantambacht. Na je bezoek is de tuin een heerlijke plek om uit te rusten.
In het kader van ‘Picknick op dinsdag’ opent het museum in augustus op dinsdag al om 12 uur. Breng je picknick en –dekentje mee en nestel je in het gras of op de kleurrijke terrasstoeltjes!

Woensdag is het de beurt aan het Begijnhofmuseum.
De gratis rondleiding brengt je ook in de kerk en in de kapel. Met de tentoonstelling ‘Ontmoeting & Contrast’ heeft het museum een extra troef deze zomer. Combineer je bezoek met een wandeling door het prachtige begijnhof dat recent volledig heraangelegd is en dat in 2018 reeds 20 jaar de titel ‘UNESCO-Werelderfgoed’ draagt!

Op donderdag trappelen de drukkers van ongeduld om de rondleiding door het Museum van de Speelkaart te illustreren met een demonstratie van het traditionele drukproces van speelkaarten. Dé teasers van deze zomer zijn de goocheltentoonstelling  ‘Hocus Pocus Speelkaart’ en het langverwachte museumcafé.

Kortom, het wordt een gevulde zomer en de musea weten hoe perfect ze bezoekers in de watten kunnen leggen!