Deze pagina is niet beschikbaar in het Engels. U kan deze pagina vertalen met Google Translate.

Zomer in het museum

2
juli
2020

Tijdens de maanden juli en augustus valt er heel wat te beleven in het Speelkaartenmuseum, zo zijn er de dagelijkse 'specials': 

  • Elke donderdag zetten de vrijwillige drukkers van het museum de aloude drukpersen in gang om de druktechnieken te demonstreren - van 10 tot 17 uur.

  • Elke vrijdag verrast een gids de aanwezige bezoekers met anekdotes en achtergrondinfo. Het is geen klassieke rondleiding, wel een aandachtig publiek waard - van 10 tot 12 uur en van 13 tot 17 uur.

  • Elke zondag toont een goochelaar van ‘Club Magique’ (Martijn, Dries of Rien) zijn goochelkunsten aan het publiek. Mét speelkaarten natuurlijk (als ze niet verdwijnen) telkens van 13.30 tot 16.30 uur. Leer van hen alvast de kneepjes van het Goochelvak via hun filmpjes op ons Youtube-kanaal

Gedurende de hele week:

  • Vlieg houdt ook dit jaar de kinderen aan een zoemend lijntje. Veiligheidshalve koos ze voor een zoektocht met behulp van de Erfgoedapp, en dat biedt boeiende mogelijkheden! Download de app voor je bezoek, en vergeet uiteraard je smartphone of table niet mee te brengen.
  • De Klaverenroute is als een gids die je meeneemt langs de evolutie van het productieproces en de geschiedenis van de speelkaart, met interessante info, extra beeldmateriaal en leuke anekdotes. En dat heel gemakkelijk op je eigen tablet of smartphone, zodat je het op een zelf gekozen tempo kan doorlopen. Download vooraf de Erfgoedapp via de appstore op je toestel, zodat je je museumbezoek vlot kan starten. 

De kostprijs voor deze activiteiten zit vervat in het gewone toegangstarief. 
Let wel: voor elk bezoek moet je reserveren, bij voorkeur online!
Check ook even onze maatregelen inzake Covid-19.

Benieuwd naar wat de Turnhoutse musea deze zomer nog in petto hebben? Klik dan hier.