Zomer in het museum

juni

Schattenjagen met Vlieg

De nieuwste expo ‘X’ wil je blik op ‘Censuur en Beeldcultuur’ verruimen. Het is dan ook heel normaal dat kinderen met een spiegel en een onderbroek op hun hoofd rondlopen in de tentoonstellingszaal… Wablief? Tuurlijk! Met een schatkaart van Vlieg in de hand zijn ze iets heel belangrijks op spoor. Daag jezelf en je gezin uit tot (zelf)reflectie en dialoog.

Laat je (digitaal) leiden!

Heb je als museumbezoeker graag een digitale gids op zak? Vraag dan naar de Klaverenroute, deze neemt je via de Erfgoedapp mee doorheen de museumzalen en verhalen. Een andere tip is de verhalende podcast waarbij je de voetsporen van drukkersbaas P.J Brepols volgt.

Bovendien bieden nieuwe animatiefilmpjes een introductie op Turnhout als grafische hoofdstad, de industriële revolutie of de geschiedenis van het kaartspel.

Drukdemonstraties én zelf drukken

Ga je ook graag zélf creatief aan de slag? Boek dan op woensdagnamiddag alleen of met je gezin een workshop in het Meester-Leerling atelier, daar wordt het mysterie van een heel bijzondere druktechniek ontrafeld: de lithografie of drukken op steen. 100 % vuile vingers-garantie!

Op donderdag brengen de vrijwillige drukkers het historische machinepark tot leven, dat is ongetwijfeld een uniek gegeven. De drukpersen van het museum worden met veel liefde onderhouden en zijn daarom nog steeds gebruiksklaar. Geef je ogen de kost en geniet van hun boeiende verhalen.

Magische zondagnamiddag

De getalenteerde jonge goochelaars van CLUB MAGIQUE sluiten de week magisch af. Laat je tijdens je museumbezoek op zondagnamiddag verrassen en verwonderen door Rien, Dries of Martijn.

Praktisch:

• We vragen je om je bezoek vooraf te reserveren, ook inschrijven voor de workshops op woensdag is mogelijk via het reservatiesysteem. Een gids boeken kan je via de collega's van Toerisme & UiT. Hier vind je alle info.
  • Prijs: de toegang tot het museum is gratis voor -18-jarigen, het ontlenen van de tablets voor de Klaverenroute of podcast is kosteloos. Raadpleeg hier de andere toegangsprijzen.
  • Geschatte duur: 1 uur en 30 minuten voor de vaste opstelling, 2 uur voor een museumbezoek mét expo 'X, Censuur en Beeldcultuur'.
  • Openingsuren: dinsdag tot vrijdag van 10 tot 17 uur. Zaterdag en zondag van 11 tot 17 uur.