CLUB MAGIQUE

CLUB MAGIQUE is het kersverse collectief van jonge, lokale goochelaars - verbonden aan het museum - die je tijdens je museumbezoek weten te verwonderen of per uitzondering een blik in hun kaarten gunnen in (online) workshops.

Dries, Rien en Martijn vormen samen 'Club Magique'. Hun verhaal samen begon in het voorjaar van 2020 op  ons Youtube-kanaal en al snel doopten ze elke zondag van de zomer om tot een magische afsluiter van de week. Misschien wisten je ze al te verwonderen op één van hun live-sessies op de Facebookpagina van de musea? Ontmoet ze deze zomervakantie weer in levende lijve in het museum!

Martijn (17) verwondert jong en oud sinds 2015. Hij vindt vaak nieuwe trucs uit die andere goochelaars gebruiken. Zijn uitvindingen hebben hem al een eerste prijs op het Belgisch Kampioenschap goochelen en de International Hans Klok Trophy voor jonge goochelaars opgeleverd.

Rien (18) treedt al heel wat jaren op tijdens communiefeesten, verjaardagsfeesten, bedrijfsfeesten en opendeurdagen, maar ook voor leden van Okra. Hij weet zowel jong als minder jong te verbazen met zijn goocheltrucs en ballonplooien. Als kind was hij helemaal weg van circus en alles wat hiermee te maken had, dat bleek de start van een mooi parcours. Het fijnste vindt hij de verbazing zien in de ogen van de toeschouwer, de fascinatie voor het onbeschrijfelijke in de trucs. 

Dries (29) studeerde in 2017 af aan de theaterschool RITS in Brussel als acteur. Naast zijn werk als toneelspeler en theatermaker heeft hij altijd een grote passie gehad voor het goochelen. Als tiener waren David Blaine en Criss Angel zijn grote helden. Dries is gespecialiseerd in tafelmagie, ook wel bekend als Close-Up Magic. Met alledaagse objecten (kaarten, muntstukken, tandenstokers, zakdoeken...) verricht hij vlak voor de neus van de toeschouwer de meest onvoorstelbare wonderen.