Activiteiten

Taxatiedag Kunst & Curiosa

Zondag 16 februari 2020

Na het grote succes van de eerste editie vindt er opnieuw een 'Kunst- en Curiosadag met taxatie' plaats in het Speelkaartenmuseum.

Ben jij nieuwsgierig naar de waarde of het achterliggende verhaal van een schilderij of juweel dat je van een grootouder kreeg? Ligt er volgens jou nog een schat op je zolder? Kom het te weten tijdens deze tweede editie van de taxatiedag. 

Tijdens het evenement taxeert onder andere expert Paul Dumay jouw kunst- en antiekobjecten. Zowel schilderijen, tekeningen, boeken, juwelen, porselein als andere objecten kunnen aan bod komen. Twijfel dus niet! 

De taxateurs geven informatie over de geschiedenis van uw object en schatten de waarde ervan. Deze dienstverlening is volledig gratis, maar om zoveel mogelijk mensen te kans te geven, mag je maximaal drie voorwerpen meebrengen.

  • Zondag 16 februari 2020 van 13 tot 17 uur
  • Druivenstraat 18, 2300 Turnhout
  • Bij aankomst krijg je een nummer. Dit nummer wordt afgeroepen door de taxateur wanneer je aan de beurt bent. Het uitdelen van de nummers start maar pas vanaf 12u40 in het museumcafé 'Vijven en Zessen'. 

Rambling Jacks & Gambling Queens

Vrijdag 3 april 2020 - Museumcafé Vijven & Zessen

Het Kempense vocaal en instrumentaal kwintet Bluewire brengt speciaal voor het Speelkaartenmuseum een muzikaal programma op maat, met uitsluitend songs over speelkaarten en gokken!


Druk in het museum

Twee keer per maand zetten de vaste drukkers van het museum de historische drukpersen in gang. Ze tonen de verschillende drukmethoden en besteden ook aandacht aan de afwerking van speelkaarten: snijden, hoeken en glanzen. Als afsluiter wordt de gigantische 19de-eeuwse stoommachine in gang getrokken.

Bekijk de data voor 2020.

Je kunt de drukkers ook afzonderlijk boeken. Contacteer het museum hiervoor via mail of telefoon (014 41 56 21).

Druk in het museum