Activiteiten

Tijdens de maanden juli en augustus valt er heel wat te beleven in het Speelkaartenmuseum, zo zijn er de dagelijkse 'specials': 

  • Elke donderdag zetten de vrijwillige drukkers van het museum de aloude drukpersen in gang om de druktechnieken te demonstreren - van 10 tot 17 uur.

  • Elke vrijdag verrast een gids de aanwezige bezoekers met anekdotes en achtergrondinfo. Het is geen klassieke rondleiding, wel een aandachtig publiek waard - van 10 tot 12 uur en van 13 tot 17 uur.

  • Elke zondag toont een goochelaar van ‘Club Magique’ (Martijn, Dries of Rien) zijn goochelkunsten aan het publiek. Mét speelkaarten natuurlijk (als ze niet verdwijnen) telkens van 13.30 tot 16.30 uur. Leer van hen alvast de kneepjes van het Goochelvak via hun filmpjes op ons Youtube-kanaal
  • Vlieg houdt ook dit jaar de kinderen aan een zoemend lijntje. Veiligheidshalve koos ze voor zoektocht met behulp van de Erfgoedapp, en dat biedt boeiende mogelijkheden! Download de app voor je bezoek, en vergeet uiteraard je smartphone of table niet mee te brengen.

De kostprijs voor deze activiteiten zit vervat in het gewone toegangstarief. 
Let wel: voor elk bezoek moet je reserveren, bij voorkeur online!

Benieuwd naar wat de Turnhoutse musea deze zomer nog in petto hebben? Klik dan hier. 

Museumactiviteiten bij je thuis! 

Binnen vier vaste rubrieken kan je thuis aan de slag met leuke museumworkshops, zoekopdrachtjes en weetjes. Laat je uitdagen door onze musea, of lees meer over bijzondere objecten uit de collectie! 

Klik hier voor meer info!