Activiteiten

Expo 'Druk Bezig' krijgt tweede en derde leven

Heb je de tentoonstelling 'Druk Bezig' helaas gemist? Of kwam je wél langs en krijg je er maar geen genoeg van? Stap dan nu virtueel de expo binnen en kom nóg meer te weten over de 9 jonge grafische kunstenaars en de diverse druktechnieken die zij zich eigen maken.

Genoeg virtueel gewandeld? Rock Paper Pencil lanceert meteen ook de stadswandeling 'Memory Lane'. Herken jij de werken van de 'Druk Bezig'- kunstenaars in het straatbeeld? Maar liefst 18 nutskasten kregen een make-over!

Haal je brochure aan de balie van het museum of bij Toerisme & Uit.

Voetsporen van Brepols

Totaalbeleving rond de grondlegger van de Turnhoutse drukkersgeschiedenis, P.J. Brepols. Het arrangement omvat een stadswandeling met begeleidende brochure en een geromantiseerde biografie, een podcast, en een speciaal Brepolsbier gebrouwen door Het Nest.

Alle info

Klaverenroute

Na de kinderen hebben ook de volwassenen nu hun eigen digitale route doorheen het Museum van de Speelkaart. De Klaverenroute is als een gids die je meeneemt langs de evolutie van het productieproces en de geschiedenis van de speelkaart. De digitale rondleiding is doorspekt met interessante info, extra beeldmateriaal en leuke anekdotes. Volgen kan heel gemakkelijk via je eigen tablet of smartphone, zodat je de route op een zelf gekozen tempo kunt doorlopen.

Tip: download vooraf de Erfgoedapp via de appstore op je toestel, zodat je vlot kunt starten. Het museum beschikt ook over een aantal tablets, die na elk gebruik gereinigd worden.

Vergeet niet om je bezoek vooraf te reserveren, telefonisch (014 41 56 21) of per mail!

Klaverenroute


Club Magique geeft online workshop en goochelshows

Dries, Rien en Martijn zijn drie jonge goochelaars die verbonden zijn aan het Museum van de Speelkaart. Op geregelde tijdstippen trakteren ze de bezoekers met verbazingwekkende truks en ...veel charme! Hun verhaal als Club Magique begon dit voorjaar op ons Youtube-kanaal en tijdens de zomervakantie doopten ze elke zondag om tot een magische afsluiter van de week. Zodra de maatregelen het weer toelaten, kun je hen opnieuw ontmoeten. 

 

Museumactiviteiten bij je thuis! 

Binnen vier vaste rubrieken kan je thuis aan de slag met leuke museumworkshops, zoekopdrachtjes en weetjes. Laat je uitdagen door onze musea, of lees meer over bijzondere objecten uit de collectie!  

Klik hier voor meer info!