Activiteiten

Hartentroef (of Koekenbak)

Heer-DameIn de donkerste dagen van het jaar heeft het Museum van de Speelkaart aandacht voor de singles. Op donderdag 21 december wordt de ontmoetingsavond ‘Hartentroef (of koekenbak)’ georganiseerd, een warm evenement vol sfeer en ongedwongenheid.
Speelkaarten vormen er de rode draad en dat zal geen verrassing zijn. Een pokerface opzetten of je joker inzetten: het is allemaal mogelijk.

De avond baadt in de vintagesfeer van de jaren 1920 en start met een kort bezoek aan het museum. Een gastheer en -vrouw zorgen voor een stijlvolle ontvangst en animatie. Doorheen de avond veranderen ze in paparazzi, dansbegeleiders, zangers … Een live-dj tekent voor de muzikale ambiance met onder andere originele hoorngrammofoons en een bijzondere collectie
78-toerenplaatjes. Dansen is toegelaten, maar je neervlijen met een drankje aan de bar of in een van de gezellige zithoeken is ook mogelijk.

Bij ‘Hartentroef (of koekenbak)' kun je rekenen op een fijne belevenis. Koppels mogen het erg jammer vinden dat ze er niet welkom zijn!

  • Donderdag 21 december 2017 van 20 uur tot 1 uur
  • Prijs: 30 euro
  • Reserveer je plaats online of via Toerisme & UiT, Grote Markt 44, 014 44 33 55.
  • We proberen bij de deelnemers een evenwicht tussen het aantal mannen en vrouwen na te streven.

Druk in het museum

drukdemoTwee keer per maand zetten de vaste drukkers van het museum de historische drukpersen in gang. Ze tonen de verschillende drukmethoden en besteden ook aandacht aan de afwerking van speelkaarten: snijden, hoeken en glanzen. Als afsluiter wordt de gigantische 19de-eeuwse stoommachine in gang getrokken.

Dit zijn de data voor 2017 en 2018.

Je kunt de drukkers ook afzonderlijk boeken. Contacteer het museum hiervoor via mail of telefoon (014 41 56 21).

Zomer in het museum

Elke donderdag van juli en augustus is het Museum van de Speelkaart gratis toegankelijk. Om 14 uur start een rondleiding en tussen 14 en 16 uur tonen de drukkers van het museum het productieproces van speelkaarten op oude drukpersen. Kinderen worden uitgedaagd voor een schattenjacht met Vlieg. Allemaal gratis!