Verjaardagsfeestjes

Wie op zoek is naar een originele formule voor een verjaardagsfeestje, kan in het Museum van de Speelkaart terecht.

Een joker uit het kaartspel neemt de jarige en zijn vriendjes mee op spelletjestocht doorheen alle museumzalen. Door 'Top Trumps' of 'Chinees vissen' te spelen, komen ze op een leuke manier meer te weten over de oude drukpersen of de oorsprong van kaartspelen. We wagen ons zelfs aan een illegaal gokspelletje, maar vertel dat zeker niet verder! En natuurlijk ontbreekt de stoommachine in volle werking niet op het feestje.

Daarna gaan de kinderen zelf actief aan de slag of kiezen ze voor een verrassende show. Het Speelkaartenmuseum biedt de keuze uit twee feestelijke voorstellen:

  • Een drukpers, kleurrijke inkt, stevig karton en wat fantasie. Meer heb je niet nodig om je eigen speelkaarten te drukken. Samen met de zelf ontworpen kaarten van je vriendjes vorm je een kwartetspel. In het jeugdatelier van het museum word je begeleid door een creatieve duizendpoot met een passie voor grafiek.
  • Een jonge goochelaar toont verschillende trucjes met speelkaarten. Laat je verbazen door zijn vingervlugge moves. Wie weet verklapt hij enkele tips zodat je zelf indruk kunt maken op een volgend feestje!

Nadien kan de groep nog een halfuurtje gezellig nakaarten in het museumcafé met een fairtradedrankje en stukje cake van Muylenberg. Je mag ook een eigen traktatie, materiaal of versieringen meebrengen, zolang het museumcafé netjes achtergelaten wordt. Bij het afscheid krijgt iedereen nog een leuk aandenken.

Praktische info

  • Op woensdag, zaterdag of tijdens de schoolvakanties
  • Van 13.30 tot 16.30 uur: begeleiding tot 16 uur - het laatste halfuur vrij in het museumcafé
  • Voor kinderen vanaf 8 jaar
  • Kostprijs: 150 euro voor een groep van maximaal 16 kinderen en minstens 2 volwassen begeleiders (= minder dan 9,50 euro per kind)
  • Reserveer minstens 3 weken vooraf heel eenvoudig je verjaardagsfeestje via dit formulier.
  • Parkeergelegenheid en bereikbaarheid