Rondleiding in het Nationaal Museum van de Speelkaart

Wens je het Museum van de Speelkaart te ontdekken onder begeleiding van een gids? Dat kan! Onze ervaren gidsen vertellen je graag honderduit over de geschiedenis van de speelkaart in Turnhout. Ook het gebruik en de traditionele fabricage komen hierbij aan bod.

Rondleidingen worden vastgelegd via Toerisme & Uit, Grote Markt 44, Turnhout. Dat kan  telefonisch (014 44 33 55) of per mail.

Bij het boeken van een rondleiding hou je het best rekening met

• de grootte van de groep: maximumn 25 personen/gids
  • vergoeding van de gids: 50 euro (op voorhand te betalen) + 5 euro dossierkosten
  • groepstarief: 3 euro per persoon (in het museum te betalen); kinderen genieten gratis toegang
  • toegang begeleider van een groep: gratis
  • duur rondleiding: 1,5 uur

Een bezoek aan het museum kan gekoppeld worden aan het programma 'druk in het museum', waarbij gepensioneerde drukkers de oude technieken op historische drukpersen demonstreren.

• prijs voor een demonstratie op een zelfgekozen datum: 50 euro
  • reserveren in het museum: 014 41 56 21 of per mail

Voor deze activiteit bestaat een vast jaarprogramma. Dit zijn de data in 2018.