Rondleiding in het Nationaal Museum van de Speelkaart

Wil je het Museum van de Speelkaart ontdekken begeleid door een gids? Dat kan! Onze ervaren gidsen vertellen je graag honderduit over de geschiedenis van de speelkaart in Turnhout. Ook het gebruik en de traditionele fabricage komen hierbij aan bod.

Rondleidingen worden vastgelegd via Toerisme & Uit, Grote Markt 44, Turnhout. Dat kan  telefonisch (014 44 33 55) of per mail.

Bij het boeken van een rondleiding hou je het best rekening met

• de grootte van de groep: 20 personen + gids, er kunnen ook tot (max) 3 groepen van 20 personen starten aan hun museumbezoek. (Let op, hiervoor dien je dus ook meerdere gidsen te boeken). In andere gevallen start het volgende (groeps)bezoek 30 minuten na de start van de eerste groep.
  • Voor kinderen en jongeren in vrijetijdsverband geldt het protocol jeugd: maximum 25 deelnemers (begeleider niet meegeteld), geen leeftijdsgrens, zij dienen onderling geen afstand te houden. Informatie voor een klasbezoek vind je hier.
  • vergoeding van de gids: 50 euro (op voorhand te betalen) + 5 euro dossierkosten
  • groepstarief: 3 euro per persoon (in het museum te betalen); kinderen genieten gratis toegang. Zijn er museumpashouders in je groep? Geef bij de reservatie alvast aan hoeveel personen een museumpas hebben, dit om misverstanden te voorkomen.
  • toegang begeleider van een groep: gratis
  • duur rondleiding: 1,5 uur
  • het dragen van een mondmasker is verplicht in groep. We vragen je ook om 1,5 m afstand van zowel de gids als de andere bezoekers (die niet tot jouw bubbel behoren) te bewaren.

Museumgids

Demonstraties

Een bezoek aan het museum kan gekoppeld worden aan het programma 'druk in het museum', waarbij gepensioneerde drukkers de oude technieken op historische drukpersen demonstreren.

• prijs voor een demonstratie op een zelfgekozen datum: 50 euro
  • reserveren in het museum: 014 41 56 21 of per mail
  • Voor deze activiteit bestaat eveneens een vast jaarprogramma:

• Op vaste donderdag- en zondagnamiddagen vanaf 13.30 uur.
    • Gewoon toegangstarief, reserveer je bezoek vooraf.
    • Op welke data kan je hen aan het werk zien?
      In 2021: 2 en 26 september, 7 en 31 oktober, 11 en 28 november en 9 december.
      in 2022: 6 en 30 januari, 10 en 27 februari, 10 en 27 maart, 7 en 24 april, 5 en 29 mei, 9 en 26 juni, 7, 14, 21 en 28 juli, 4, 11, 18, 25 augustus, 8 en 25 september, 6 en 23 oktober, 3 en 20 november en 1 en 18 december.