DRUK BEZIG

Druktechnieken van nu en voor de toekomst

'Druk Bezig' krijgt een tweede én derde leven!

Heb je de tentoonstelling 'Druk Bezig' helaas gemist? Of kwam je wél langs en krijg je er maar geen genoeg van? Stap dan nu virtueel de expo binnen en kom nóg meer te weten over de 9 jonge grafische kunstenaars en de diverse druktechnieken die zij zich eigen maken.

Genoeg virtueel gewandeld? Rock Paper Pencil lanceert meteen ook de stadswandeling 'Memory Lane'. Herken jij de werken van de 'Druk Bezig'- kunstenaars in het straatbeeld? Maar liefst 18 nutskasten kregen een make-over.

Haal je brochure aan de balie van het museum of bij Toerisme & Uit.

 

Tentoonstelling
15 december 2020 - 21 februari 2021

Tijdens bovenstaande periode liep in het Museum van de Speelkaart één van de meest eigenzinnige projecten uit haar geschiedenis. Negen jonge, grafische kunstenaars toonden hun werk in de expo ‘DRUK BEZIG’. Stuk voor stuk zijn het fantastische grafici die met verschillende technieken experimenteren en voortdurend grenzen opzoeken. Ze zijn niet commercieel ingesteld en bewegen zich meestal in de luwte. De expo bewijst dat hun werk ook in een museale context overeind blijft.

Curatoren Sven Denis en Dennis Marien zijn met ‘DRUK BEZIG’ niet aan hun proefstuk toe. Sven Denis is verbonden aan Strip Turnhout en Rock Paper Pencil. Duizendpoot Dennis Marien is naast tekenaar, graficus en uitgever ook actief in het Stripmuseum in Brussel. Bezoekers kunnen beide heren regelmatig aan het werk zien in het innovatieve Fablab 2300, dat ondergebracht is in het Museum van de Speelkaart.

Werk van Greg Shaw (uitsnede)

Denis en Marien wilden met de expo tonen welke nieuwe druktechnieken tegenwoordig gebruikt worden en tot welke fabelachtige resultaten die kunnen leiden. Met dit concept sluit de tentoonstelling perfect aan bij de vaste opstelling van het museum, dat het 19de-eeuwse drukproces van speelkaarten illustreert. Dit betekent niet dat DRUK BEZIG enkel doorspekt is met technische uiteenzettingen. Wie zich wilde verdiepen in de drukprocedures, kwam aan zijn trekken. Anderen konden zich laten verbazen door de grensverleggende resultaten en de mogelijkheden op grafisch vlak. Het traditonele beeld van drukwerk zal nooit meer hetzelfde zijn!

Deze kunstenaars tonen hun grafische pareltjes:

 

Campagnebeeld Druk Bezig