Een zelfstandig bezoek met je klas

Basis onderwijs: DIY-rondleiding

Studenten aan de Lerarenopleiding van de Thomas More hogeschool ontwikkelden een DIY-rondleiding voor leerkrachten van de 2de en 3de graad lager onderwijs. Met de Erfgoedapp op tablets als leidraad neem je als leerkracht je leerlingen mee naar elke zaal van het 'Museum van de Speelkaart.' Daar voeren de leerlingen gevarieerde opdrachtjes uit waardoor ze al spelend meer leren over speelkaarten en hoe ze gemaakt worden.

 

Streetartparcours 'Kind met inktvlekken'

Het nieuwe streetartverhaal 'Kind met inktvlekken' heeft heel wat te bieden voor klassen van het basisonderwijs. Met een hele lijst aan lessuggesties én uitgebreid lespakket kan je zelf aan de slag. Combineer het lesmateriaal met één van de workshops en uiteraard de wandeling langs het streetartparcours. Hiervoor kun je een gids inschakelen of zelf op stap gaan met de audiogids.

'Kind met inktvlekken' met mijn klas

Secundair onderwijs: Klaverenroute

De Klaverenroute is beschikbaar als een virtuele gids die je meeneemt langs de evolutie in het productieproces en de geschiedenis van de speelkaart, met interessante info, extra beeldmateriaal en leuke anekdotes. En dat heel gemakkelijk op je eigen tablet of smartphone, zodat je het museum op een zelf gekozen tempo kan doorlopen.

Praktisch:

  • Prijs: de toegang tot het museum is gratis voor -18-jarigen en hun begeleiders, het ontlenen van de tablets is kosteloos. (er zijn 5 tablets ter beschikking)
  • Geschatte duur: 1 uur en 30 minuten.
  • Boek je bezoek via dit contactformulier.
  • Openingsuren: dinsdag tot vrijdag van 10 tot 17 uur

 

Streetartparcours 'Kind met inktvlekken'

Het nieuwe streetartverhaal 'Kind met inktvlekken' heeft heel wat te bieden voor klassen van het secundair onderwijs. Met een hele lijst aan lessuggesties én uitgebreid lespakket kan je zelf aan de slag. Combineer het lesmateriaal met één van de workshops en uiteraard de wandeling langs het streetartparcours. Hiervoor kun je een gids inschakelen of zelf op stap gaan met de audiogids.

'Kind met inktvlekken' met mijn klas