Het streetartparcours

Tip: Combineer het streetartparcours met het aangereikte materiaal uit het lespakket en/of een creatieve workshop in thema.  

Beleef 'Kind met inktvlekken' met een gids

Neem je klas mee op een dynamische rondleiding langs het streetartparcours in de straten van Turnhout en reserveer een gids op een moment naar keuze.

Praktisch:

  • Stuur een mailtje naar gidsen@turnhout.be of bel naar +32 14 44 33 55
  • Prijs: 60 euro + 5 euro dossierkost
  • Dit kan ook in het Engels of in het Frans
  • Met een gids reken je best 2,5 uur voor de wandeling

 

Ga zelf op stap

Beleef het verhaal van Senne via een audiogids op je eigen smartphone of tablet.

Acteur Stijn Van Opstal leende zijn stem voor de audiogids. De muziek werd gecomponeerd door Benjamin Boutreur (El Tattoo del Tigre) en uitgevoerd door het harmonieorkest De Xaverianen.

Praktisch:

  • De handleiding van de audiogids vind je in het krantje 'De Kempenaar', dat voor 5 euro beschikbaar is aan de balie van het museum en bij Toerisme & UiT
  • Je kunt er ook voor kiezen om het 'Kind met inktvlekken'-pakket te kopen, daarin vind je het krantje, een Senne-pin en een combiticket voor de drie musea. Het pakket is ook beschikbaar aan de balie voor 10 euro.
  • De audiogids en het pakket zijn beschikbaar in het Nederlands, Frans en Engels (Let op: als je smartphone normaal gezien in het Nederlands staat ingesteld, dan moet je die instelling veranderen naar het Frans of het Engels voor je de anderstalige audiotour kan vinden).

De wandeling vertrekt en eindigt aan het Speelkaartenmuseum en is ongeveer 4,5 km lang. De route is rolstoel- en buggyvriendelijk. Te voet reken je best zo'n 2 uur voor de wandeling met audiogids, met de fiets ben je een uur onderweg.

Alle info om het Speelkaartenmuseum vlot te bereiken vind je hier.