klimt met inktvlekken

Onuitwisbare teambuilding

Beleef samen met je collega’s, vrienden of familie een topdag in Turnhout. Dompel je tijdens een streetartparcours onder in het leven van een fabriekskind anno 19de eeuw, in de succesperiode van Turnhout als industriestad. Geniet aansluitend van een gezellige lunch en leef je in de namiddag uit tijdens een spannend ontsnappingsspel.

 

Voormiddag: een overweldigend beeldverhaal in de stad

Het is 1892. Senne is 11 jaar en werkt net als veel kinderen in één van de Turnhoutse drukkerijen. Het werk is hard en zwaar. De inkt van de machines kleeft onuitwisbaar op zijn kleren en huid. Op wat een gewone werkdag moest worden, zet Senne ongewild een reeks gebeurtenissen in gang, met grote gevolgen. Het streetartparcours Kind met inktvlekken neemt je mee naar deze bewogen periode. Tien imposante muurschilderingen - met werk van stripauteur Dido Drachman - brengen de wereld van Senne tot leven. Samen met een deskundige gids ontdek je dit verhaal over sociale ontwrichting, moed en verzet.

De wandeling start aan het Speelkaartenmuseum en duurt 2,5 uur (4,5 km).

Middag: lunch bij Gustaaf Klimt (optioneel)

Namiddag: Ontsnappingsspel bij klimcentrum Gustaaf klimt

Na de lunch is het tijd voor actie! In teams ga je een uitdagend spel aan waarin samenwerken en vertrouwen centraal staan. Ontsnappen is het doel, zowel letterlijk als figuurlijk. Alles draait rond het kind in jezelf terugvinden en ontsnappen aan de dagelijkse realiteit. Maar daarvoor heb je elkaar nodig en moet je je grenzen verleggen.

Praktisch:

  • Prijs activiteiten: 30 euro per persoon, incl. drankje
  • Lunch: 14 euro per persoon (optioneel)
  • Maximum 20 personen per groep. Bij maximum 40 personen kunnen twee groepen elkaar afwisselen, maar toch samen lunchen.
  • Reserveer je teamdag bij visit@turnhout.be – 014 44 33 55.

‘Klimt met inktvlekken’ is een samenwerking tussen Gustaaf klimt, Toerisme & UiT en Musea Turnhout.

Speelkaartenmuseum, Druivenstraat 18, 2300 Turnhout

Gustaaf Klimt, Elisabethlei 113, 2300 Turnhout