Schatten van Vlieg!

1 juli tot 31 augustus 2020

Vlieg wist een boeiende en bijzondere zoektocht uit te stippelen doorheen het Speelkaartenmuseum.  Download vooraf de Erfgoedapp op je smartphone en geniet met je gezin van ronkende drukpersen, gekke speelkaarten, heerlijke anekdotes, leuke doe-opdrachtjes en een gigantische stoommachine die écht draait. Een beleving voor het hele gezin in een veilige omgeving!

Geniet bovendien van de tijdelijke tentoonstelling Strips Bij Voorbeeld.

Let op: In tegenstelling tot andere jaren dien je vooraf een plaats te reserveren voor je gezin. Breng ook je eigen smartphone mee!

10 jaar Vlieg door Turnhout, feest!

De Turnhoutse schatkistverstoppers vieren dit jaar hun tiende verjaardag, hoera! Ze hadden dit graag groots gevierd samen met alle schatkistjagers. Dat is helaas niet mogelijk nu. Maar ze trakteren je wel op een extra zoektocht doorheen de stad! Ga op trot! Aan de zeven Turnhoutse locaties hangt een afbeelding van een voorwerp dat geluid maakt, en er is ook een leuke opdracht te vervolledigen! Vul bij elke locatie de naam in van het voorwerp op je schatkaart, heb je alle voorwerpen gevonden? Dan vond je ook de oplossing! Deze kan je online invullen of met je schatkaart indienen in de brievenbus van de bibliotheek.

Bezorg je oplossing voor 7 september en maak kans op een tof pretpakket aan het einde van de zomer! Tijdens de openingsuren kan je op alle locaties deelnemen aan een zoektocht binnen of buiten om een Klankboekje van Vlieg te verdienen, vergeet voor je zoektocht binnen niet even vooraf te reserveren.

Veel plezier!

Dit zijn de zeven Turnhoutse locaties waar Vlieg zich goed heeft geamuseerd:

  • Bibliotheek Turnhout, Kasteeldreef 10
  • Begijnhofmuseum, Begijnhof 56
  • De Warande, Warandestraat 42
  • Nationaal Museum van de Speelkaart, Druivenstraat 18
  • Natuurpunt Museum, Graatakker 11
  • Stadsboerderij, Veldekensweg 10
  • Taxandriamuseum, Begijnenstraat 28

Meer informatie vind je hier.