Uitdagingen en activiteiten

 

1. Maak je eigen kruisboog

Op vrijdag maken we tijd voor een heuse uitdaging of gezinsactiviteit! Wie al eens een bezoekje bracht aan het Taxandriamuseum weet dat je er in de kelder kan leren kruisboogschieten.

Wanneer het museum gesloten is, kan je er helaas je schietkunsten niet oefenen. Maar niet getreurd! Via een filmpje op ons Youtube-kanaal leer je hoe je zelf een kruisboog in elkaar knutselt, zodat je thuis aan de slag kan!

Leer hier hoe je zelf een kruisboog maakt: https://youtu.be/xNzNE3upW14

Download hier en hier je personages uit het museum om als schietschijf te gebruiken. 

 

2. Druk een kaartje in je eigen atelier! 

In het Speelkaartenmuseum zie je niet alleen historische drukpersen aan het werk, maar ga je ook zelf aan de slag in diverse drukateliers. Vandaag druk je vanuit je eigen atelier een mooi en origineel kaartje voor iemand die je graag ziet, en het materiaal heb je waarschijnlijk al gewoon in je keukenkast zitten! Wie maak jij blij met jouw drukwerk?

Vlieg er meteen in met dit filmpje: https://youtu.be/UznFw0t-uMM

Vergeet je resultaat niet te fotograferen en door te sturen naar museumworkshop@turnhout.be

 

3. Zoek de 10 verschillen

Wie bij je thuis is een echte speurneus en ziet er het snelst alle 10 verschillen in dit werk 'Dwangmolen van Hoogstraten' door Frans Gillard? Veel zoekplezier samen! 

Download hier het pdf-bestand van de afbeelding.

4. Maak zelf het kunstwerk na! 

Weer een leuke uitdaging voor het weekend! Hier zie je 'The day after' van Tony Matelli, een werk dat je nu zou terugvinden in de expo 'Kaartspelers in de Kunst' in het Nationaal Museum van de Speelkaart. 

Maak thuis een eigen versie van dit kunstwerk en stuur je resultaat naar museumworkshop@turnhout.be, dan delen we met veel plezier jouw creatie via onze socials. Veel succes!

 5. Zoek de 10 verschillen

Download hier het pdf-bestand van de afbeelding. Veel zoekplezier! 

6. Finissage van 'Kaartspelers in de kunst'

We verwelkomen je graag in 'Kaartspelers in de Kunst': de meest recente kunsttentoonstelling in het Nationaal Museum van de Speelkaart, met indrukwekkende stukken uit de collectie van de Nationale Loterij. Deze liep gisteren officieel ten einde.

Dankzij onze grafisch vormgever hoeven jullie de finissage niet te missen! Schenk jezelf iets in, neem er een borrelhapje bij en maak het jezelf comfortabel, want in dit album kan je naar hartenlust en zonder storen blijven rondkijken in de tentoonstellingsruimte.

Aan de hand van een uitgebreide reeks foto’s wist Bram deze 360° beelden samen te stellen, kan jij raden hoeveel beelden hij hiervoor nodig had?

Bezoek het album via deze link. 

 

7. Het Speelkaartenmuseum stelt voor: 'CLUB MAGIQUE'

 

We kondigen met veel enthousiasme CLUB MAGIQUE aan!

Club Magique is een spiksplinternieuw collectief van jonge, lokale goochelaars die je per uitzondering een kijkje in hun kaarten gunnen. Laat je verwonderen! 

Ontdek vandaag het eerste filmpje:

Martijn (16) verwondert jong en oud sinds 2015. Hij vindt vaak nieuwe trucs uit die andere goochelaars gebruiken. Zijn uitvindingen hebben hem al een eerste prijs op het Belgisch Kampioenschap goochelen en de International Hans Klok Trophy voor jonge goochelaars opgeleverd. Vandaag legt hij uitzonderlijk voor jullie een van zijn trucs uit! Kijk en geniet!

Vind Martijn op Facebook: Goochelaar Martijn / op Instagram: @martijnsp03.

Je kan zijn filmpje hier bekijken op ons Youtube-kanaal

Foto: Hardyprints

 

Rien (17) treedt al heel wat jaren op tijdens communiefeesten, verjaardagsfeesten, bedrijfsfeesten en opendeurdagen, maar ook voor leden van Okra. Hij wel zowel jong als minder jong te verbazen met zijn goocheltrucs en ballonplooien. Als kind was hij helemaal weg van circus en alles wat hiermee te maken had, dat bleek de start van een mooi parcours. Het fijnste vindt hij de verbazing zien in de ogen van de toeschouwer, de fascinatie voor het onbeschrijfelijke in de trucs.

Je kan Rien vinden op Facebook: Rien Magic / op Instagram: @rien.magic

Vind zijn filmpje op ons Youtube-kanaal!


Dries (28) studeerde in 2017 af aan de theaterschool RITS in Brussel als acteur. Naast zijn werk als toneelspeler en theatermaker heeft hij altijd een grote passie gehad voor het goochelen. Als tiener waren David Blaine en Criss Angel zijn grote helden.
Dries is gespecialiseerd in tafelmagie, ook wel bekend als Close-Up Magic.
Met alledaagse objecten (kaarten, muntstukken, tandenstokers, zakdoeken...) verricht hij vlak voor de neus van de toeschouwer de meest onvoorstelbare wonderen.


Meer informatie over Dries en zijn goochelkunsten kan je vinden op zijn website: www.vingervlug.be


Je kan zijn filmpje bekijken op ons Youtube-kanaal

 


Arne (21) beoefent de kunst van het goochelen sinds 2014, wat hem enkele keren een zilveren plaats op het Vlaams Kampioenschap opleverde voor de categorieën close-up en toneel-goochelen. Naar eigen zeggen zit zijn kracht voornamelijk in pure vingervlugheid, en laat hij speciale attributen liever voor wat ze zijn.

Bekijk zijn filmpje ook op ons Youtube-kanaal: https://youtu.be/UTaNRsHJbWY
Je kan Arne bereiken via arnotablomagic@gmail.com of zijn Facebookpagina Arno Tablo Magic.