Zësar Bahamonte

Bio

Zësar Bahomonte werd geboren in Sevilla, Spanje in 1986. Hij ontwikkelde er zijn passie voor striptekenen en graffiti. Tijdens zijn studies richtte hij zich meer en meer op beeldende kunst. Na het afronden van zijn opleiding verliet hij Sevilla en trok naar Zuid-Amerika, waar hij zijn eigen stijl verfijnde en perfectioneerde.

Zësar's werk draait om vorm en kleur als de essentie van zijn persoonlijkheid en denkwijze. Hij portretteert "mensen die doen en laten doen", waarbij hij de schoonheid van menselijke relaties in liefde, creativiteit en vriendschap vastlegt. Hij interpreteert deze relaties als iets dat ons dichter bij onze menselijke natuur brengt en ons helpt te ontsnappen aan een wereld die steeds oppervlakkiger en meer virtueel wordt. Zijn muurschilderingen worden gekenmerkt door levendige en harmonieuze kleurenpaletten, gecombineerd met vrije, gebogen en gewichtloze vormen, die hij aanpast aan de context van de muur en zijn boodschap.

De afgelopen jaren heeft Zësar muurschilderingen gemaakt in Zuid-Amerika en Europa, waaronder beroemde plekken zoals Sao Paulo, Mexico City, Barcelona, Lissabon, Buenos Aires, Bogotá, Jeruzalem, Amsterdam en Parijs.