Zomerprogramma

Tip: reserveer steeds je bezoek vooraf en denk aan je mondmasker bij je vertrek naar het museum! Het dragen ervan is verplicht in alle openbare ruimtes, ook buiten.

Zomer in het Taxandriamuseum

  • In het Taxandriamuseum ontdek je de nieuwste tentoonstelling 'Aanwinsten Uitgestald', een expo die je een kijk geeft in de collectiestukken die het museum en het Stadsarchief de afgelopen 20 jaar door schenking of aankoop in bezit kregen. 

  • Samen met de tentoonstelling gaat ook het kunstproject 'De Collectieve Collectie' door in het museum. Kunstenaar Kristof Van Gestel gaat tijdens workshops aan de slag met een collectie zwerfgoed. Neem zelf deel door een object binnen te brengen, een collageboek op te halen, of door je in te schrijven voor een workshop met je persoonlijke bubbel. 

  • Elke dinsdag tijdens de zomermaanden staat er een gids voor je paraat met enkele leuke anekdotes en interessante achtergrondinformatie. Laat je verrassen door hun kennis! 

  • Joepie! Vlieg heeft ook in het Taxandriamuseum een schat verstopt voor kinderen. Kan jij deze vinden? Dit jaar verloopt de zoektocht veilig en digitaal, aan de hand van de Erfgoedapp op je eigen smartphone. Klik hier voor meer info. psst, Vlieg door Turnhout is dit jaar 10 jaar geworden, er vallen dus éxtra prijzen te winnen, mis dit zeker niet!

Zomer in het Nationaal Museum van de Speelkaart 

  • In het Speelkaartenmuseum ontdek je deze zomer het werk van zeven studenten aan de Stripgids Academie. 'Strips Bij Voorbeeld' bevat resultaten van een indrukwekkende reeks opdrachten waaraan de deelnemers hun eigen unieke invulling gaven. Lees hier meer.

  • De schattenjagers van Vlieg kunnen voor het eerst aan de slag met de Erfgoedapp in de Turnhoutse musea, maar ook de volwassenen hebben hun eigen route met de app doorheen het Speelkaartenmuseum. De Klaverenroute is als een gids die je meeneemt in het museum, met interessante info, extra beeldmateriaal en leuke anekdotes. Tip: download de Erfgoedapp thuis al even op je smartphone. 

  • Bovendien is er op bepaalde dagen nét dat ietsje meer te zien in het museum: 
    // Elke donderdag zetten de vrijwillige drukkers de aloude drukpersen in gang // elke vrijdag verrast een gids je met extra weetjes en achtergrondinformatie // elke zondag toont een jonge, lokale Goochelaar van 'Club Magique' je zijn kunsten. 

Alvast benieuwd naar een voorsmaakje van onze 'Club Magique'? Op ons Youtube-kanaal kan je van hen alvast enkele kneepjes van het goochelvak leren!

Zomer in het Begijnhofmuseum

De Nederlandse kunstenares Lilian Willemse voegde enkele hedendaagse werken toe aan de vaste opstelling van het museum. In haar werk staan expressie en religie centraal, hierin laat ze zich inspireren door wat er leeft in de samenleving. 

Iedere woensdag kan je aansluiten aan de gratis rondleiding op het prachtige begijnhof (tenminste, na reservatie). Deze wandeling duurt 1 uur en start zowel om 14 uur als om 15 uur. Ook voor een bezoek aan het museum dien je steeds vooraf te reserveren

 - Musea Turnhout wenst je een fijne zomer! -