Deze pagina is niet beschikbaar in het Frans. U kan deze pagina vertalen met Google Translate.

Met je kinderen

Schattenzoektocht in 'X'

De expo ‘X’ wil je blik op ‘Censuur en Beeldcultuur’ verruimen. Het is dan ook heel normaal dat kinderen met een spiegel en een onderbroek op hun hoofd rondlopen in de tentoonstellingszaal… Wablief? Tuurlijk! Met een schatkaart vol X-jes in de hand zijn ze iets heel belangrijks op spoor.

Vinden de schattenjagers uiteindelijk de schatkist en laten ze zich niet afleiden door ‘schoon prentjes’ die smeken om gecensureerd te worden? 

  • Voor kinderen van 6 tot 12 jaar

Workshops in het Meester-Leerling atelier

Momenteel zijn er geen workshopmomenten om op in te schrijven, houd de webpagina in de gaten voor nieuwe workshopnamiddagen.

In de tentoonstelling Meester-Leerling wordt het mysterie van een heel bijzondere druktechniek ontrafeld: de lithografie of drukken op steen. Ga deze zomer samen met je bubbel zelf aan de slag in het atelier van de Meester-drukker, in het hart van het Speelkaartenmuseum.

Een museummedewerker leert je een eenvoudige variant op tegel. Inkt mengen, uitrollen, tekenen, experimenteren en afdrukken met de hand, je doet het allemaal zelf. Het unieke resultaat neem je mee naar huis. Uniek, want van elke lijntekening kan je maar één afdruk maken!

100% vuilevingersgarantie!

 

 

Boek een workshop met je jeugdvereniging of familie! 

Ben je nog op zoek naar een groepsactiviteit voor kinderen in de vakantie? In het jeugdatelier van het museum kunnen kinderen vanaf 6 jaar drukken op een historische drukpers. Met inkt op waterbasis in felle kleurtjes en speelkaartenkarton heeft elk kind al snel een mooi resultaat om mee naar huis te nemen.
In het gezellige museumcafé 'Vijven en Zessen' kun je als groep picknicken en om de hoek is er een klein buurtspeelpleintje om te ravotten. Kortom, alle ingrediënten voor een leuke daguitstap in de Kempen!

  • Een workshop duurt zo'n 1,5 uur en het atelier biedt plaats aan maximaal 20 kinderen.
  • We vragen minstens 2 volwassenen om het drukproces mee te begeleiden.
  • De prijs voor zo’n voor- of namiddagje creativiteit is 75 euro voor de begeleiding van de workshop.
  • Tip: bezoek ook het museum. De toegangsprijs is inbegrepen.
  • Boek hier. 

Jeugdatelier

Het Museum van de Speelkaart beschikt over een jeugdatelier waar kinderen kunnen knutselen, een speelkaartenhuisje bouwen ...  Regelmatig vinden er workshops plaats. Hou deze website in de gaten voor updates, of schrijf je in op de nieuwsbrief van Archief & Musea Turnhout.

Speelkaartenlab

In het Speelkaartenlab vind je allerlei spelletjes en interactieve toepassingen van speelkaarten. Jong en oud kunnen zich amuseren met apps, een digitale quiz, een educatief geheugenspel, een interactieve tijdlijnwolk en originele verkleed- en selfiemogelijkheden.  Ideaal als je even voor joker wilt staan! 

Het Speelkaartenlab is een realisatie van Cartamundi, wereldmarktleider op het gebied van speelkaarten en bordspellen. 

Kinderen in het museum

Verjaardagsfeestjes

Het museum biedt drie originele formules voor een onvergetelijk verjaardagsfeestje! Kies uit een drukatelier, een workshop juwelen knutselen met speelkaarten of een goochelshow. Het feestje start telkens met een spelletjestocht doorheen alle museumzalen. Meer info

 

Leuke museumactiviteiten voor thuis! 

Binnen vier vaste rubrieken kan je ook thuis aan de slag met leuke museumworkshops, zoekopdrachtjes en weetjes.

Laat je uitdagen door onze musea, of lees meer over bijzondere objecten uit de collectie!

Klik hier voor meer info!