Deze pagina is niet beschikbaar in het Frans. U kan deze pagina vertalen met Google Translate.

Met je kinderen

WiWeTeR-namiddagen in het museum

Wie weet er hoe je een bibberbotje maakt? Wie weet er hoe je EHBO toepast? Wie weet er hoe je een krachtige elektromagneet maakt?
 
De WiWeTeR-academies (lees WieWeeter = Wiskunde, Wetenschappen, Techniek en Ondernemingszin) geven ook dit jaar een antwoord op deze en nog veel meer vragen. Op woensdagnamiddag krijgen kinderen van het vijfde en zesde leerjaar de kans om projectmatig en zeer interactief zelf een reeks onderwerpen te verkennen uit de wondere wereld van wiskunde, wetenschappen en techniek. Ze zullen hierin begeleid worden door studenten en docenten van lerarenopleiding van Thomas More. We bieden vijf sessies aan, ook in het Speelkaartenmuseum.
 
Praktisch:
 • Voor kinderen die in het vijfde en het zesde leerjaar zitten
 • een sessie duurt twee uur, van 14 uur tot 16 uur
 • data van dit voorjaar: 1/3, 15/3, 3/5, 10/5 en 17/5
 • Prijs: 40 euro (deelname en materiaal)
 • Deelnemers krijgen na afloop een fiscaal attest, waardoor het gehele inschrijvingsgeld te recupereren is via de belastingen.
 • Inschrijven kan je via de WiWeTeR-website www.wiweter.be (doorklikken naar KIDS, dan naar STEM-academie en dan naar inschrijven).


Boek een workshop met je jeugdgroep!
 

Ben je nog op zoek naar een groepsactiviteit voor kinderen in de vakantie of het weekend? In het jeugdatelier van het museum kunnen kinderen vanaf 6 jaar drukken op een historische drukpers. Met inkt op waterbasis in felle kleurtjes en speelkaartenkarton heeft elk kind al snel een mooi resultaat om mee naar huis te nemen.

In het gezellige museumcafé 'Vijven en Zessen' kun je als groep picknicken en om de hoek is er een klein buurtspeelpleintje om te ravotten. Kortom, alle ingrediënten voor een leuke daguitstap in de Kempen!

Praktisch:

 • Een workshop duurt zo'n 2 uur en het atelier biedt plaats aan maximaal 20 kinderen.
 • We vragen minstens 2 volwassenen om het drukproces mee te begeleiden.
 • De prijs voor zo’n voor- of namiddag creativiteit is 100 euro voor de begeleiding van de workshop. (+ materiaalkost)
 • Tip: bezoek ook het museum. Toegang tot het museum is gratis voor kinderen van -18 jaar en hun begeleiding.
 • Boek hier. 

Speelkaartenlab

In het Speelkaartenlab vind je allerlei spelletjes en interactieve toepassingen van speelkaarten. Jong en oud kunnen zich amuseren met apps, een digitale quiz, een educatief geheugenspel, een interactieve tijdlijnwolk en originele verkleed- en selfiemogelijkheden.  Ideaal als je even voor joker wilt staan! 

Het Speelkaartenlab is een realisatie van Cartamundi, wereldmarktleider op het gebied van speelkaarten en bordspellen. 

Kinderen in het museum

Verjaardagsfeestjes

Het museum biedt drie originele formules voor een onvergetelijk verjaardagsfeestje! Kies uit een drukatelier, een workshop juwelen knutselen met speelkaarten of een goochelshow. Het feestje start telkens met een spelletjestocht doorheen alle museumzalen. Meer info

 

Leuke museumactiviteiten voor thuis! 

Binnen vier vaste rubrieken kan je ook thuis aan de slag met leuke museumworkshops, zoekopdrachtjes en weetjes.

Laat je uitdagen door onze musea, of lees meer over bijzondere objecten uit de collectie!

Klik hier voor meer info!