Deze pagina is niet beschikbaar in het Engels. U kan deze pagina vertalen met Google Translate.

Museumcafé 'Vijven & Zessen'

In het museumcafé 'Vijven & Zessen' kan je gezellig een kaartje leggen of nababbelen van een museumbezoek bij een koffie of fris drankje. 

Het woord ‘café’ is wellicht wat misleidend. Momenteel wordt er nog met zelfbediening gewerkt. Bij speciale gelegenheden voorziet het museum bediening en een meer uitgebreid aanbod. Het is een gezellige ruimte die kan dienen voor allerlei activiteiten: een plaats voor rust, een plek waar je (letterlijk en figuurlijk) kunt nakaarten, waar scholieren hun boterhammen eten, waar de beurs voor verzamelaars onderdak krijgt of waar een kaarttornooi wordt beslecht. 

De locatie heeft de ambitie om ook een verbindende factor te worden voor een buurtcomité, een informele vergadering of een leslokaal voor beginnende bridgers. Kortom, een ontmoetingsruimte.

Museumcafé

Vijven & Zessen

Het café kreeg de naam 'Vijven & Zessen' mee, een term die vermoedelijk afgeleid is van het dobbelen. In het Engels bestaat een soortgelijke uitdrukking, namelijk 'at sixes and sevens'. Oorspronkelijk was de betekenis: het zorgeloos of nonchalant vergokken van je inzet. Ideaal toch voor een café van een Speelkaartenmuseum?

Openingsuren

'Vijven & Zessen' volgt voorlopig de openingsuren van het museum:

  • Dinsdag tot vrijdag: 10 tot 17 uur
  • Zaterdag en zondag: 11 tot 17 uur
  • Maandag gesloten

Met dank aan 'Turnhout Wereldcentrum van de Speelkaart’, de vriendenkring van het museum.