Deze pagina is niet beschikbaar in het Engels. U kan deze pagina vertalen met Google Translate.

Activiteiten

Druk in het museum

Twee keer per maand zetten de vaste drukkers van het museum de historische drukpersen in gang. Ze tonen de verschillende drukmethoden en besteden ook aandacht aan de afwerking van speelkaarten: snijden, hoeken en glanzen. Als afsluiter wordt de gigantische 19de-eeuwse stoommachine in gang getrokken.

Dit zijn de data voor 2019.

Je kunt de drukkers ook afzonderlijk boeken. Contacteer het museum hiervoor via mail of telefoon (014 41 56 21).

Druk in het museum


Erfgoeddag - Water en vet, een magisch huwelijk op steen

Steendrukken is een knap staaltje vakwerk dat je gezien moet hebben. Hoe een tekening gecreëerd wordt door de afstoting van water en vet wordt door meesterdrukker Cyriel getoond in het machinepark van het Speelkaartenmuseum. Een verdieping lager kan jong en oud zelf aan de slag in het atelier bij leerling Eline. Zo wordt een traditie van het Turnhouts drukwerk doorgegeven.

  • Zondag 28 april 2019 van 11 tot 16 uur
  • De toegang is gratis


Zomer in het museum

Elke donderdag van juli en augustus is het Museum van de Speelkaart gratis toegankelijk. Om 14 uur start een rondleiding voor individuele bezoekers. Tussen 14 en 16 uur tonen de drukkers van het museum het productieproces van speelkaarten op oude drukpersen. Deze activiteit is niet voor groepen. Zij kunnen op een ander moment een rondleiding boeken via gidsen@turnhout.be.

Kinderen worden uitgedaagd voor een schattenjacht met Vlieg. Allemaal gratis!