Deze pagina is niet beschikbaar in het Frans. U kan deze pagina vertalen met Google Translate.

Activiteiten

Wereldkampioenschap Wiezen 2019 + workshops

In een open toernooi - voor jong en oud, ervaren of niet - wordt de beste Wiezer na een spannende finale bekroond met de titel 'Wereldkampioen Wiezen 2019'.
Hij/zij ontvangt een exclusieve trofee met een diamant ter waarde van 700 euro.

Wil je je voorbereiden? Kom dan voordien naar de workshops om het spel aan te leren (intro) of je taktiek te verbeteren (retro).

OPGELET: de workshop van 21 september gaat niet door omwille van ziekte van de lesgever. 

WK Wiezen - Cartamundi

KUNSTENDAG VOOR KINDEREN: Unieke monoprints met gelatine / Speelkaartenmuseum (vanaf 4 jaar)

17 november 2019

Drukken met een gelatineplaat is een bijzondere techniek die we voor Kunstendag bovenhalen. Omdat er telkens maar één afdruk per ontwerp gemaakt wordt, keer je gegarandeerd met een uniek kunstwerk of monoprint naar huis. Inspiratie halen we uit de tentoonstelling ‘Kaartspelers in de Kunst’ die je voor (of eventueel) na het atelier vrij kan bezoeken. De collectie kunstwerken met ronkende namen zoals Ensor, Teniers, enz. werden in permanente bruikleen geschonken door de Nationale Loterij. Opnieuw een unieke kans om ze te bezichtigen en er een fijne gezinsuitstap van te maken!

  • Voor families met kinderen (activiteit kan vanaf 4 jaar). De workshop is een gezinsactiviteit waarbij (groot)ouders de kinderen helpen.
  • Zondag 17 november 2019, doorlopend tussen 11 en 16 uur
  • De activiteit in het atelier duurt ongeveer 30-45 minuten naargelang het ontwerp. Vooraf breng je best een bezoekje aan de tentoonstelling ter inspiratie.
  • Prijs: het atelier zit bij in de prijs van het toegangsgeld

The Wheel of Fortune - Niki de Saint Phalle

Druk in het museum

Twee keer per maand zetten de vaste drukkers van het museum de historische drukpersen in gang. Ze tonen de verschillende drukmethoden en besteden ook aandacht aan de afwerking van speelkaarten: snijden, hoeken en glanzen. Als afsluiter wordt de gigantische 19de-eeuwse stoommachine in gang getrokken.

Bekijk de data voor 2019.

Je kunt de drukkers ook afzonderlijk boeken. Contacteer het museum hiervoor via mail of telefoon (014 41 56 21).

Druk in het museum

Kaarten in de kunst

Lezing door Leen Huet in het kader van het Bruegeljaar.

  • Zondag 27 oktober 2019 om 14 uur

Feestprogramma

Naar aanleiding van de 50ste  verjaardag van het museum is een gevarieerd programma samengesteld. Hier vind je een overzicht. Het hoogtepunt vindt plaats van 24 tot 27 oktober wanneer hetmuseum effectief 50 jaar bestaat. Meer info volgt!