Deze pagina is niet beschikbaar in het Frans. U kan deze pagina vertalen met Google Translate.

Activiteiten

Zomer in het museum

Tijdens de vakantiemaanden juli en augustus koppelt het museum vaste activiteiten aan vaste dagen:

  • Elke donderdag zetten de vrijwillige drukkers van het museum de aloude drukpersen in gang om de druktechnieken te demonstreren - van 10 tot 17 uur.
  • Elke vrijdag verrast een gids de aanwezige bezoekers met anekdotes en achtergrondinfo. Het is geen klassieke rondleiding, wel een aandachtig publiek waard - van 10 tot 12 uur en van 13 tot 17 uur.
  • Elke zondag toont een goochelaar van ‘Club Magique’ zijn goochelkunsten aan het publiek. Mét speelkaarten natuurlijk (als ze niet verdwijnen) - vanaf zondag 12 juli, telkens van 13.30 tot 16.30 uur.

Zondag 12 juli: Martijn
Zondag 19 juli: Dries
Zondag 26 juli: Dries
Zondag 2 augustus: Martijn
Zondag 9 augustus: Rien
Zondag 16 augustus: Dries
Zondag 23 augustus: Rien
Zondag 30 augustus: Martijn

  • Vlieg houdt ook dit jaar de kinderen aan een zoemend lijntje. Veiligheidshalve koos ze voor een zoektocht met behulp van de Erfgoedapp, en dat biedt boeiende mogelijkheden! Download de app voor je bezoek, en vergeet uiteraard je smartphone of table niet mee te brengen.

De kostprijs voor deze activiteiten zit vervat in het gewone toegangstarief.
Let wel: voor elk bezoek moet je reserveren, bij voorkeur online!


Museumactiviteiten bij je thuis! 

Ook na de heropening van het museum op 8 juni blijft het online programma raadpleegbaar. Binnen vier vaste rubrieken kan je thuis aan de slag met leuke museumworkshops, zoekopdrachtjes en weetjes. Laat je uitdagen door onze musea, of lees meer over bijzondere objecten uit de collectie! 

Klik hier voor meer info!